Wij hadden onze winkel willen verkopen.

De winkel bestond uit een 99 jaar oud bedrijf in tabaksartikelen.
Al deze tijd was het gevestigd in het monumentale pand op het A-Kerkhof in Groningen.
Het winkelpand (huurpand) bestaat uit een benedengedeelte van ongeveer 4,5 bij 4 meter en een bovengedeelte van ongeveer dezelfde grootte.

Onder het bovengedeelte zit een kelder die toegankelijk is via het benedengedeelte van de winkel en via de gang in de bedrijfsruimte. Het bestaat uit een ruimte met schoorsteenschouw waar de mogelijkheid bestaat om een ontmoetingsruimte in te creĆ«ren met ruimte voor bijvoorbeeld een toilet, deze ruimte waar een toilet geplaatst kan worden is nu in gebruik voor de centrale verwarmingsketel. Voorbij de opgang naar de gang is de vroegere keuken met schouw en toegang tot de gewelfde kelder die de hoek om gaat en doorloopt tot onder de vroegere keuken in het bovengedeelte. Deze kelderruimte is uitermate geschikt om een ouderwetse wijnkelder in te plaatsen.

Het benedengedeelte werd gebruikt voor de toonbank met kassa waarachter vier kasten staan van totaal 4 meter breed met de presentatie van sigaretten, sigaren, kerftabak en elektronische sigaretten. De toonbank zelf is 3 meter lang.
Bij de beide ramen zitten etalage's waarvan 1 afgesloten is met een glazen deur.

Het bovengedeelte is geheel leeg, hier zal een vlakke vloer in geplaatst moeten worden.

Naast de verkoopvloer is er ook een bedrijfsvloer.
Deze is via het bovengedeelte bereikbaar dmv een deur naast de klimaatkamer. U komt dan in een gang waar een kantoorruimte (3,5 bij 4 mtr.) met aanrechtblok is,
een opslagruimte met raam (3,5 bij 4 mtr. voor de ruimte, niet het raam zelf), een toilet, halletje met achteruitgang naar de zijstraat (A-Kerkstraat 4) en een ruimte wat vroeger de keuken is geweest en die gebruikt werd voor opslag van dozen en verpakkingsmateriaal voor de webwinkel.

Helaas wil de eigenaar van het pand alleen een winkel in tabakswaren waardoor een ieder met andere plannen waarschijnlijk van een koude kermis thuis zal komen.

Doordat we er uit moesten is de complete bovenverdieping gedemonteerd en zal dus opnieuw ingericht moeten worden.