Shortfiller: De Nederlandse sigaar. 
Sigaar opgebouwd uit een bosje binnengoed samengesteld uit verschillende soorten tabak van verschillende herkomsten waaromheen een omblad gerold is met daaromheen het dekblad welke zichtbaar is en hierdoor van een goede kwaliteit is.

Longfiller: De Cubaanse sigaar. 
Sigaar opgebouwd uit een bosje verschillende tabakken die niet versneden zijn met daaromheen een omblad gerold en net als bioj de shortfiller daaromheen weer een dekblad welke weer van goede kwaliteit moet zijn omdat deze zichtbaar is.

Click-sigaret: sigaret met in het filter een capsule die stukgedrukt kan worden aardoor er eenvloeistof verdampt in het filter en zijn smaak afgeeft samen met de tabaksrook die door het filter wordt getrokken.
Meestvoorkomende smaak in Nederland is een combinatie met menthol.

Click-hulzen: Hulzen van vloei met an 1 kant een filter die op hulzenstopapparaten gezet kan worden om zelf sigaretten met filter mee te maken.

Clickerdeclick-hulzen: Filterhulzen om mee te klikken waar in het filter een clickbal net als bij de clicksigaret zit (menthol)

Pijperager: gedraaid metaaldraad waarin meestal katoenvezels en soms nylondraadjes zitten om het rookkanaal van de pijp mee schoon te maken. Worden ook vaak gebruikt om zwarte pietjes of de pootjes van schaapjes mee te maken.